Pasaulinė knygos diena

Balandžio 23-ioji – Pasaulinė knygos diena. Ši diena taip pat skirta visus atrasti  skaitymo malonumą, ypač tuos, kurie skaitmeniniame amžiuje knygas vis dažniau iškeičia į technologijas. Atsiradus galimybėms greitai ir lengvai pasiekti visą reikalingą informaciją savo išmaniajame telefone arba kompiuteryje, knygos vis rečiau yra paimamos į rankas, tad „Varpelio“ mokykloje-darželyje kasmet įgyvendinami skaitymą ir raštingumą skatinantys projektai.

Šiais metais projekto „Augu su knyga“ organizacinė grupė Pasaulinę knygos dieną pakvietė visus ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikus ne tik į bendrą knygų skaitymą, bet ir pristatyti savo grupėse išrinktas labiausiai patinkančias ir skaitomiausias knygas.

Susirinkusius į salę vaikus pasitiko Kakė Makė, kuri laaabai mėgsta skaityti ir dažnai skaito įvairiausias  istorijas darželio grupių vaikams. Į renginį atėjo ir Zebras, kuris neturėjo nei vienos knygelės, tad vaikai mielai priėmė jį į savo būrį ir klausėsi nuostabios istorijos apie skraidančias knygas. O paskui patys vaikai Zebriukui ir draugams rekomendavo perskaityti jų labiausiai pamėgtas knygas: „Pabiručių“ grupės vaikai išgyrė pasaką „Pagrandukas“, „Linksmučiai“ – „Baubai lovoje“, „Strakaliukai“ – „Ūkė Pūkė“, „Šnekučiai“ – visą Kakės Makės knygų seriją, „Žiniukai“ – „Pasakos iš stebuklų lauko“, „Gudručiai“ – „Svajonių sodas. Meškiai eina į mokyklą“. „Kodėlčiukai“ taip pat skaito daug istorijų, tad Pasaulinę knygos dieną turėjo susitikimą su bibliotekininkais Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Miško padalinyje.

Vaikams labai patinka klausyti jiems skaitomų istorijų, tad kviečiame visus atvykti ir skaityti jiems!

                      

 

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą