Projektas „Skaitau ir augu“

„Varpelio“ mokyklos-darželio pradinių klasių mokiniai dalyvauja projekte „Skaitau ir augu“. Kovo mėnesį visi skaitė, analizavo ir savaip iliustravo Nijolės Kepenienės knygelės „Burinuko istorija“, unikalaus ir žaismingo personažo Burinuko, kiekvienais metais aplankančio Klaipėdą Jūros šventės metu, patirtus įspūdžius. Mokyklos koridorius jau puošia vaikų kurti piešiniai, kuriuose puikuojasi Klaipėdos simbolis – burlaivis Meridianas.

Prieš pavasario atostogas 2A ir 3 klasių mokiniai vyko į Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešąją biblioteką. Antrokai keliavo pėsčiomis, tad pakeliui apžiūrėjo paminklą, skirtą Martynui Mažvydui ir pirmajai lietuviškai knygai, išleistai 1547 m. Karaliaučiuje. Mokiniai domėjosi, kodėl knyga buvo išleista Karaliaučiuje, kas buvo parašyta toje knygoje, kuo ji ypatinga Lietuvai ir kiekvienam lietuviui.

Bibliotekoje vaikų laukė pažintis su bibliotekos veikla, taisyklėmis, knygų fondo įvairove: paveikslėlių, garso, liečiamomis, pažintinėmis knygomis, taip pat didžiausia ir mažiausia bibliotekoje esančiomis knygelėmis. Praktinio užsiėmimo metu vaikai, naudodamiesi duotomis medžiagomis, piešė ir dekoravo savo sukurtas knygeles. Viso užsiėmimo metu buvo ugdomas kūrybiškumas, meilė ir pagarba knygai.

Trečiokai vyko į  ekskursiją „Bibliotekos lobiai“. Ekskursiją pradėjo Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje. Čia mokiniai apžiūrėjo paminklą kalbai ir mirusiems žodžiams, apkabino 200 metų ąžuolą, sužinojo kaip galima grąžinti, ar užsisakyti ir pasiimti knygas (neužsukus į biblioteką) iš skaitomato. Apžiūrėjo įvairiems renginiams skirtą erdvę, kur net yra vieta skirta vertėjams. Muzikos skyriuje klausėsi muzikos. Tad ekskursijos metu vaikai sužinojo, kas gyveno bibliotekos pastate prieš 150 metų, pamatė, kokie kultūros ir gamtos paveldo objektai saugomi bibliotekos kiemeliuose, susipažino su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, išbandė savitarnos aparatą. Ekskursija suteikė gerų emocijų ir, tikimės, paskatins mokinius bei naudotis jos paslaugomis.

Biblioteka turi daug įdomių erdvių, kuriose pabuvo mokiniai.  Ekskursijos ir edukaciniai užsiėmimai organizuojami ir šeimoms. Rekomenduojame!

         

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą