Iš kur parduotuvėje atsiranda pienukas?

Norėdami sužinoti atsakymą į klausimą „Iš kur atsiranda pienukas?“, priešmokyklinės  „Gudručių“ grupės vaikai nuvyko į Pranciškaus Razučio ūkį Veiviržėnų rajone. Ūkio darbuotoja Kristina papasakojo vaikams, kad jų ūkyje yra ferma, kurioje gyvena 150 karvių! Ūkyje užauginami ekologiški  pašarai ir jais šeriamos karvytės, todėl pienas yra ekologiškas, aukštos kokybės.

Vaikai nustebo pamatę, kad daug darbų fermoje atlieka robotai: jie melžia karves, valo patalpas, pristumia arčiau šieną. Visas pieno gamybos procesas yra kompiuterizuotas: per kameras darbuotojai stebi, kaip karvės melžiamos, šeriamos ir netgi kaip ir kiek pieno nuvežta į „Žemaitijos pieno“ gamyklą.

„Gudručiai“ patys bėrė miltus karvytėms, galėjo paglostyti veršelius, pamatė, kad jie gyvena atskirai nuo mamų. Ekskursijos pabaigoje dalyvavo viktorinoje ir už teisingus atsakymus gavo prizų: „Pik nik“ sūrio lazdelių, „Magijos“ sūrelių, ekologiškų „Dobilas“ jogurtų, pieno gėrimų. Šie skanūs pieno produktai pagaminti iš šio ūkio pieno.

Dabar vaikai žino, kad pienelį duoda lietuviškos žalmargės karvytės, kurios ganosi žaliose pievose ir šeriamos ekologiškais pašarais.

      

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą