Informacija darželio vaikų tėvams

Informacinis laiškas darželio tėvams

2020-09-01

 Gerbiami Tėveliai,

                      šiais mokslo metais Rugsėjo 1-oji laukia kitokia nei kiekvienais metais. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus reikalavimus, supažindinsime Jus su tvarka, kuria vadovausimės nuo rugsėjo 1 d.

 INFORMACIJA DĖL UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMO

 Visų vaikučių darželyje laukiame nuo 7.30 iki 9.00 val. Rugsėjo 1-osios rytmečiai vyks grupėse su draugais ir mokytojomis.

  1. Asmenys, atlydintys vaikus ir paimantys juos iš darželio, privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.
  2. Siekiant sureguliuoti atvykusių vaikų srautus, prašome laikytis šių įėjimo į darželio patalpas taisyklių:
  • Priešmokyklinių „Žiniukų“ (buvę „Strakaliukai“) ir „Gudručių“ (buvę „Kodėlčiukai“) grupių vaikai į darželį įeina tik per kairiojo korpuso įėjimą.
  • Penkiamečių „Strakaliukų“ (buvę „Šnekučiai“) ir „Kodėlčiukų“ (buvę „Linksmučiai“) grupių vaikai į darželį įeina tik per dešiniojo korpuso įėjimą.
  • Keturmečių „Smalsučių“ ir „Pabiručių“ grupių vaikai į darželį įeina tik per savo grupių lauko įėjimus.
  • Trimečių „Linksmučių“ grupės vaikai į darželį įeina tik per savo grupės lauko įėjimą.
  • Trimečių „Šnekučių“ grupės vaikai į darželį įeina tik per kairiojo korpuso įėjimą.

Po darželio vidaus patalpas (išskyrus grupės laiptinę ir rūbinę) vaikščioti draudžiama.

  1. Atvesti vaikus galima iki grupės rūbinės. Į ugdymo grupę tėvai neįleidžiami. Prašome rūbinėje būti kuo trumpiau. Vakare, atsiimant vaiką iš grupės, galioja tos pačios taisyklės. Esant reikalui, su grupės mokytoja bendraukite telefonu.
  2. Užtikrinsime vaikų sveikatos būklės stebėjimą, todėl prašome nevesti vaikų, kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas) ar kitų požymių, nurodytų Lietuvos higienos normos HN 75:2016 80 punkte.
  3. Ugdymo paslaugos bus organizuojamos maksimaliai laikantis izoliacijos principo: vaikai lankys jiems priskirtą grupę, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto tiek patalpose, tiek lauke.
  4. Sveikatos pažyma (027a forma) mūsų įstaigą jau lankantiems vaikams su odontologo žyma (skaitmeniniu pavidalu esveikata.lt arba paprastu popieriniu išrašu) gali būti pateikiama iki gruodžio 31 d. Naujai pradedantiems lankyti darželį vaikams sveikatos pažymas yra būtina pateikti iki rugsėjo 17 d. (kaip numato karantino atšaukimo tvarka).
  5. Didžiąją dalį ugdymo proceso perkelsime į lauko erdves, tad prašome pasirūpinti vaikų apranga, tinkančia įvairioms oro sąlygoms.
  6. Pasiimant vaiką iš lauko, prašome nesibūriuoti ir laikytis saugaus atstumo reikalavimų. Žaisti su vaikais darželio teritorijoje – draudžiama.

Šiuo metu labai svarbu susiklausymas, tvarka ir bendrų nurodymų laikymasis. Būdami organizuoti ir disciplinuoti galime tikėtis sėkmės.

Informacija dėl budinčios grupės

Birželio mėnesį buvo atlikta „Varpelio“ mokyklos darželio tėvų apklausa dėl 12 valandų grupės modelio poreikio. Apklausos duomenimis, ilgiau dirbančios darželio grupės reikėjo tik 10 vaikų. Pagal galiojančius dokumentus, grupė komplektuojama tik esant minimaliam vaikų skaičiui – 12. Dėl COVID-19 situacijos šalyje ir tam tikrų saugumo reikalavimų, tokia grupė negali būti formuojama, nes ją lankytų skirtingo amžiaus grupių vaikai.

Informacija dėl vaikų maitinimo

            Tėvai moka Klaipėdos m. savivaldybės tarybos patvirtintą atlyginimą už maitinimo paslaugą. Jį sudaro dvi dalys: atlyginimas už maisto produktus (dienos mokestis 2,25 Eur) ir nekintamas atlyginimas už patiekalų gamybą (mėnesio mokestis 15,00 Eur).

Pusryčiai – 0,65 Eur;

Pietūs – 1,03 Eur;

Vakarienė – 0,57 Eur.

Primename, kad pasirinkę mažesnį dienos maitinimų skaičių, rugsėjo 1 d. tėvai turi parašyti prašymą. Prašymo formą galėsite rasti grupės rūbinėje.

Atlyginimas už maitinimo paslaugą įstaigoje mokamas už einamąjį mėnesį, ne vėliau kaip iki einamojo mėnesio 25 dienos, o gruodžio mėnesį – iki 20 dienos.

Priešmokyklinio ugdymo grupių vaikams, kurių tėvai iki rugpjūčio 25 d. buvo pateikę prašymus Klaipėdos Socialinės paramos skyriui dėl nemokamo maitinimo, bus teikiami nemokami pietūs, atsižvelgiant į gautus šio skyriaus sprendimus. Pateikus prašymą po nurodyto termino, vaikui nemokami pietūs teikiami nuo sekančios dienos, kai mokykla gauna informaciją apie priimtą sprendimą.

 Svarbu

Tėvai turi tą pačią dieną informuoti įstaigą vaikui susirgus ar neatvykus dėl kitų priežasčių. Apie vaikų neatvykimą praneškite grupių telefonais iki 9 val.

 Grupių telefonai 

Grupės numeris

Pavadinimas

telefonas

1 grupė Šnekučiai 8 657 75731
2 grupė Strakaliukai 8 657 75732
3 grupė Gudručiai 8 657 75733
4 grupė Linksmučiai 8 657 75734
5 grupė Žiniukai 8 657 75735
6 grupė Smalsučiai 8 657 75736
7 grupė Pabiručiai 8 657 75737
8 grupė Kodėlčiukai 8 657 71018

Būkime kartu. Būkime sveiki.

Sėkmingų ir kūrybiškų naujų mokslo metų!

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą