Informacija pradinių klasių mokinių tėvams

Informacinis laiškas

2020-09-01

               Mokslo ir žinių diena – šviesi ir viltinga šventė, nuo kurios prasideda dar vieni Pažinimo ir Tobulėjimo metai, Ateities kūrimo metai. Šiais mokslo metais „Varpelio“ mokykloje-darželyje mokysis 114 mokinių: 40 pirmokų, 24 antrokai, 24 trečiokai ir 26 ketvirtokai.

Būkite ieškantys ir smalsūs!

 Mokykloje dirbantys mokytojai:

1A klasė – mokytoja metodininkė Inga Medeikienė (tel.: 865775727, e.paštas: mokytojaingame@gmail.com);

1B klasė – mokytoja metodininkė Daiva Stojanienė (tel.: 865775730, e.paštas: stojanai@gmail.com);

2 klasėvyresnioji mokytoja Gitana Karužienė (tel.: 865775728, e.paštas: karuzduotys@gmail.com);

3 klasė – mokytoja metodininkė Aušra Kavolienė (tel.: 865775729, e.paštas: ausrakav@gmail.com);

4 klasė – mokytoja metodininkė Danguolė Virbašienė (tel.: 865775726, e.paštas: mokdanguole@gmail.com);

Anglų kalba – vyresnioji mokytoja  Sandra Keršienė (e.paštas: sandra.varpelis@gmail.com);

Tikyba ir informacinės technologijos – vyr. mokytoja Lina Griciūtė (e.paštas: griclin@gmail.com);

Šokis – mokytoja ekspertė Jolanta Budrienė (e.paštas: sokiomokytojajolanta@gmail.com);

Muzika – mokytoja metodininkė Gražina Gončarenko (e.paštas: g.goncarenko@gmail.com).

 INFORMACIJA DĖL UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMO

                      Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją ir Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus reikalavimus, Rugsėjo 1-osios šventė bus organizuojama tik klasėse, dalyvaujant vienam mokinį lydinčiam asmeniui, kuris privalo dėvėti veido kaukę.

Siekiant suvaldyti atvyksiančių mokinių srautus, į Pirmąją pamoką mokiniai renkasi:

9.00 val. – 4 klasė;

9.30 val. – 1A klasė;

10.00 val. – 1B klasė;

10.30 val. – 3 klasė;

11.00 val. – 2 klasė.

 

Nuo rugsėjo 2 d. pamokos prasidės 8.30 val. 2-4 klasių mokinius palydintys asmenys į Mokyklą neįleidžiami. Mokinių tėvai įleidžiami į Mokyklą tik esant labai svarbioms aplinkybėms, iš anksto susitarus su mokytojais ar Mokyklos administracija. 1 klasių mokinius atlydintys asmenys bus įleidžiami į Mokyklą adaptacijos laikotarpiu (2 savaites) laikantis visų saugumo rekomendacijų.

Visiems, įeinantiems į mokyklą, būtina dezinfekuoti rankas. Rankų dezinfekcijos priemonės bus prie įėjimo į Mokyklą, mokymo klasėse, valgykloje ir kitose mokinių lankomose vietose. Taip pat visoje Mokykloje bus pateikta informacija apie būtinybę laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, su kuriuo mokiniai bus supažindinti klasės valandėlių metu.

 

Informacija apie pamokų laiką

Mokykla dirba be skambučio. Orientacinis pamokų laikas:

1 pamoka              8.30 – 9.15                                               4 pamoka     11.35 – 12.20

2 pamoka              9.30 – 10.15                                             5 pamoka     12.40 – 13.25

3 pamoka              10.30 – 11.15                                           6 pamoka     13.45 – 14.30

Mokymo klasės, salė po kiekvienos pamokos pertraukų metu bus dezinfekuojamos ir vėdinamos. Dažnai liečiami paviršiai (durų rankenos ir pan.) bus dezinfekuojami standartus atitinkančiomis dezinfekcinėmis priemonėmis. Mokiniai bus skatinami pertraukas praleisti mokyklos kieme.

Norime priminti, kad vaikai į mokyklą renkasi ne anksčiau kaip 8.00 val. Užtikrinant mokinių saugumą mokykloje, prašytume tėvelius išleisti savo vaiką į mokyklą laiku.

Informacija dėl mokinių maitinimo

Valgykloje mokinių maitinimas bus organizuojamas srautais. Visi mokiniai, kurių tėvai iki rugsėjo 1 d. bus pateikę prašymus dėl maitinimo, valgys mokyklos valgykloje nuo rugsėjo 2 d. Mokiniai, kuriems 2020-2021 m. m. yra skirtas nemokamas maitinimas, bus maitinami nuo rugsėjo 2 d.

Mokiniui nemokamas maitinimas teikiamas nuo sekančios dienos, kai mokykla gauna informaciją apie priimtą sprendimą dėl nemokamo maitinimo skyrimo Sprendimus dėl nemokamo maitinimo suteikimo priima Klaipėdos Socialinės paramos skyrius visus mokslo metus.

Atsižvelgiant į šios dienos epidemiologinę situaciją šalyje, nuo rugsėjo 2 d. mokiniams nebus teikiami pusryčiai. Vaikai galės atsinešti užkandžių dėžutes. Siekiant suvaldyti mokinių srautus, vaikai pietaus ir vakarieniaus mokyklos valgykloje klasėmis nustatytu laiku.

Tėvai turi teisę pasirinkti dienos maitinimų skaičių ir jį keisti 2 kartus per metus – rugsėjo 1 d. ir vieną kartą per mokslo metus (pasirinktinai nuo pirmosios mėnesio dienos). Prašymai raštu pateikiami prieš 10 kalendorinių dienų.

 Informacija dėl pailgintos dienos grupės

2020-2021 m. m. bus teikiama mokama popietinė pailgintos dienos grupės paslauga. Dėl ekstremalios situacijos šalyje pailgintos dienos grupę gali lankyti tik tos pačios klasės mokiniai. Minimalus mokinių skaičius grupėje yra ne mažesnis kaip 15. Jeigu per mokslo metus mokinių sumažėja daugiau nei minimalus mokinių skaičius – grupė iškomplektuojama. Prašome labai atsakingai pasirinkti pailgintos dienos grupės paslaugą.

Informuojame, kad 2018-12-20 Klaipėdos m. savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T2-270 nustatytas atlyginimo už teikiamą paslaugą dydis 1 asmeniui – 0,30 euro už vieną valandą (apie 23,00 Eur per mėnesį).

Visi mokiniai, kurių tėvai iki rugsėjo 1 d. bus pateikę prašymus dėl pailgintos dienos grupės paslaugos gavimo, galės lankyti grupę nuo rugsėjo 2 d. Pailgintos dienos grupių darbo laikas „Varpelio“ mokykloje-darželyje:

pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 13.45 val. iki 17.30 val.,

penktadieniaispailgintos grupės nėra.

Dalyvavimas programose

Ir toliau vykdoma „Ekonominio raštingumo pradmenų“ programa visiems mūsų mokyklos mokiniams. Vaikai susipažins su ekonominėmis sąvokomis, suvoks prekių ir paslaugų svarbiausius gamybos aspektus, išsiaiškins, kokie yra gamybos būdai, žaisdami mokysis įvertinti pelną ir nuostolį bei kitus „rimtus“ ekonominius dalykus. Programos vadovė – pradinių klasių mokytoja metodininkė Inga Medeikienė.

2020-2021 mokslo metais 1-4 klasių mokiniams skirta 1 savaitinė pamoka Gamtamokslinio tyrinėjimo ir eksperimentavimo veiklai. 1 klasės mokiniams skirta 1 savaitinė pamoka ankstyvajam anglų kalbos mokymui, 2-4 klasių mokiniams – 1 savaitinė pamoka informacinių komunikacinių technologijų ugdymui.

2020-2021 mokslo metais mokiniai dalyvaus prevencinėse socialinių įgūdžių programose „Antras žingsnis“ ir „Obuolio draugai“ (1B klasė).

Antros klasės mokiniai visus mokslo metus dalyvauja Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų antrųjų klasių mokinių mokymo plaukti programoje. Nuo 2020 m. rugsėjo 2 d. kiekvieną savaitės antradienį 10.50 – 11.35 val. 2 klasės mokiniams privaloma kūno kultūros pamoka vyks „Gintaro“ sporto centre.

Informacija apie 2020-2021 mokslo metų mokinių atostogas:

 

Atostogos Prasideda Baigiasi
Rudens 2020-10-26 2020-10-30
Žiemos (Kalėdų) 2020-12-23 2021-01-05
Žiemos 2021-02-15 2021-02-19
Pavasario (Velykų) 2021-04-06 2021-04-09

 Mokinių lankomumas

Prašome mokinių tėvų neleisti į mokyklą karščiuojančių ir/ar viršutinėmis kvėpavimo takų ligomis sergančių vaikų. Jei mokiniui pamokų metu bus pastebėti minėti simptomai, nedelsdami informuosime tėvus, kad mokinys saugiai būtų grąžinamas namo bei rekomenduosime nedelsiant susisiekti su savo šeimos gydytoju ar skambinti koronaviruso karštąja linija 1808 dėl tolimesnių veiksmų. Mokykla sudarys galimybes, kad šie mokiniai gautų visą reikalingą pagalbą mokymo(si) spragoms ar sunkumams įveikti.

Mokiniai, tėvai ir kiti asmenys, grįžę iš užsienio valstybių, kurios Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu yra įtrauktos į paveiktų valstybių sąrašą ir/ar jiems yra privaloma izoliacija pagal Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo 9 straipsnio nuostatas, dvi savaites ar kitu Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu nustatytu laikotarpiu negali lankytis mokykloje. Tokiu atveju, jei mokiniui bus nustatyta teigiama COVID-19 diagnozė, apie ją būtina nedelsiant informuoti klasės mokytoją, kad galėtume skubiai priimti visus būtinus Mokyklos bendruomenės saugumą užtikrinančius sprendimus.

 

Šiame Informaciniame laiške pateikti „Varpelio“ mokyklos-darželio sprendimai parengti atsižvelgiant į šios dienos epidemiologinę situaciją šalyje. Besikeičiant COVID-19 situacijai, atitinkamai bus koreguojami ir Mokyklos sprendimai.

Norint užtikrinti „Varpelio“ mokyklos-darželio bendruomenės saugumą ir sveikatą, prašome visų supratingumo bei laikytis mokyklos taisyklių ir priimtų susitarimų.

 

Sėkmingų ir kūrybingų naujų mokslo metų!

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą