INFORMACIJA „VARPELIO“ MOKYKLOS-DARŽELIO VAIKŲ TĖVAMS

Vyriausybės nutarimu karantinas Lietuvoje pratęstas iki 2020 m. gegužės 31 d., nustatant karantino švelninimo priemones. Nuo gegužės 18 d. keičiama norma reglamentuojanti švietimo įstaigų darbo organizavimą. „Varpelio“ mokykloje-darželyje ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas bus toliau tęsiamas nuotoliniu būdu iki 2020 m. gegužės 29 d. Įvertinus Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimus, švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymus ir Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus apribojimus bei rekomendacijas, ir išanalizavus tėvų apklausos dėl darželio reikalingumo duomenis, nuo 2020 m. gegužės 18 d. (pirmadienio) ugdymas įstaigoje bus organizuojamas be maitinimo dviejose darželio grupėse.

Tėvai, kurie sutiko, kad jų vaikai būtų maitinami iš namų atsineštu maistu, bus individualiai informuoti apie ugdymo sąlygas nuo gegužės 18 d. iki gegužės 29 d. Visiems kitiems vaikams toliau bus tęsiamas ugdymas nuotoliniu būdu. Pilnas Mokyklos atidarymas planuojamas nuo 2020 m. birželio 1 d.

KĄ SVARBU ŽINOTI TĖVAMS?

  1. Ugdymo paslaugos bus organizuojamos maksimaliai laikantis izoliacijos principo: vaikai lankys jiems priskirtą grupę visą gegužės 18-29 d. laikotarpį, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto tiek patalpose, tiek lauke.
  2. Darželyje veiks dvi grupės: „Šnekučių“ grupė (kairiajame korpuse) ir „Pabiručių“ grupė (dešiniajame korpuse). „Šnekučių“ grupę lankys „Smalsučių“, „Šnekučių ir „Žiniukų“ grupių vaikai. „Pabiručių“ grupę – „Pabiručių“, „Linksmučių“, „Kodėlčiukų“ ir „Gudručių“ grupės vaikai.
  3. Atvedantys ir paimantys iš darželio vaikus asmenys privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones (veido kaukes, respiratorius ar kt. priemones).
  4. Vaikus nuo 7.30 iki 9.00 val. privaloma atvesti per pagrindinį (centrinį) Mokyklos įėjimą, kur bus vertinama visų priimamų į darželį vaikų sveikatos būklė. Vaikams, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3º C ir daugiau), kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas), nebus priimami dalyvauti ugdymo veikloje.
  5. Vaikai bus maitinami iš namų atsineštu maistu toje pačioje grupėje. Tėvai pasirašo Mokymo sutarties priedą dėl vaiko maitinimo iš namų atsineštu maistu. (Susipažinimui Susitarimas dėl vaiko maitinimo iš namų atsineštu maistu bus išsiųstas tėvams elektroniniu paštu, o originalą pasirašys atvedę vaiką į darželį).
  6. Mokykla įsipareigoja iš namų atneštą maistą laikyti maistui skirtoje patalpoje ir patiekti reikiamos temperatūros. Ant indų su maistu privalo būti užrašytas vaiko vardas.
  7. Prieš pasiimant vaiką iš darželio, tėvai susisiekia su mokytoja grupės telefonu („Šnekučių“ grupės tel.nr.: 8 657 75731; „Pabiručių“ grupės tel.nr.: 8 657 75737).
  8. Pasiimant vaiką iš lauko prašome tėvų laikytis saugaus atstumo reikalavimų.
  9. Iškilus klausimams dėl ugdymo organizavimo, kreipkitės el.paštu: varpelis38@gmail.com arba telefonais 8 (46) 313798, 8 616 80030, 8 65043029.

 

Šiuo metu labai svarbu susiklausymas, tvarka ir bendrų nurodymų laikymasis. Būdami organizuoti ir disciplinuoti galime tikėtis sėkmės.

„Varpelio“ mokyklos-darželio administracija

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą